Baix les premises o directrius metodològiques del Design Thinking els nostres alumnes de 2n de Bàsica d’Electricitat i Electrònica ja han començat a dissenyar i treballar l’eco-hort.
Estem en procés de transformació de dos aules del centre per a treballar amb l’alumnat amb Design Thinking ( panells grans, taules amples, espais de debat i pluja de idees…).
En el desenvolupament de la 1ª sessió en l’aula l’alumnat de 2n de bàsica d’electricitat va prendre decisions relatives al disseny i construcció de l’eco hort com:
1.Decisions respecte a la zona de treball:
– on aniran les dos primeres jardineres.
– Corredors per a l’eixida d’aigua.
– aprofitament del terreny i dels seus recursos.
2. Decisions relatives a l’acondicionament inicial del terreny.
– rebaixar el terra.
– Anivellar el terreny
– Netejar el terreny
– materials i eines de treball que anaven a necessitar.
3. Decisions relatives a l’aprofitament dels recursos del terreny.
– Què fer amb el material que es retira: material de compostillo preparat per a les futures jardineres, tant de terra ben amuntonada com fulles i rames.
4. Decisions relatives als materials que faran falta per a les jardineres: Bardos, barilles…etc.
En altra sessió posterior van estar treballant sobre el terreny i coordinat entre tots les decisions preses en l’aula. Molts dels alumnes ja tenen «cultura de camp» doncs el pares, iaios o familiars disposen de camps i ells han ajudat en alguna ocasió. Tots aquestos coneixements de base han ajudat molt per al treball en el terreny.
Un temps de treball i aprenentatge molt motivador, d’aprendre de forma compartida i col·laborativa del que van sortint noves il·lusions per a ells fins ara desconegudes.